Home     Contact Us         Log in
Mar 13
Friday
Netherlands
Jongeren uit Amsterdam

Amsterdam is begonnen met het houden van Youth Nights om het voor jongeren makkelijker te maken in contact te komen met het Boeddhisme en met elkaar.

Tijdens het laatste Buddhist Youth Festival lieten veel deelnemers weten hoe belangrijk het voor hen is om andere jongeren in het Boeddhisme te ontmoeten. Een aantal deelnemers uit Amsterdam hebben daarom besloten een groep te vormen en elke woensdag samen te gaan mediteren. Tijdens de eerste bijeenkomsten werd echter al gauw duidelijk dat niet alleen de deelnemers van Buddhist Youth Festival geïnteresseerd waren, maar ook veel andere jongeren uit Amsterdam en ander steden.

Voor veel tieners en twintigers is het bezoeken van de gewone open avond vaak een grote stap, en als ze dan al verder gaan met het Boeddhisme missen ze in de programma’s aansluiting met andere deelnemers waar de gemiddelde leeftijd vaak veertig plus bedraagt. Dit is dan ook de belangrijkste motivatie om actief door te gaan met de ‘Youth Nights’, door samen te mediteren en te experimenteren met bijvoorbeeld gezamenlijke diners, leraren uitnodigen en discussiegroepen vormen. Het doel is het zowel makkelijker maken voor jonge mensen om in contact te komen met het boeddhisme als in contact te komen met andere jongeren in het Boeddhisme.

Om meer mensen te bereiken heeft de groep informatie over hun activiteiten aan de Nederlandse Shambhala Sangha gemaild en geplaatst op Bodhi-TV, een online Boeddhistische omroep die gericht is op jongeren.

Van verschillende kanten zijn al positieve reacties binnengekomen. Om nog meer mensen te bereiken wordt overwogen om reclame te gaan maken op de twee universiteiten van Amsterdam (de UVA en de VU) en het om sanghas van andere Boeddhistische stromingen aan te schrijven.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.shambhala.nl => ‘centra’ => ‘Amsterdam’ (in het Nederlands)

Voor meer informatie over jongeren in Shambhala, het Buddhist Youth Fesital, en andere programma’s voor jongeren kunt u terecht op www.youth.shambhala.info (in het Engels)

In het Engels: http://shambhalatimes.org/2009/03/11/connecting-youth-in-amsterdam/

Post Tags: , ,

Sorry, comments for this entry are closed at this time.Website Development by Blue Mandala using Wordpress MU.
All content and source Copyright © 1994-2021. Shambhala International (Vajradhatu), Shambhala, Shambhala Meditation Center, Shambhala Training, Shambhala Center and Way of Shambhala are registered service marks of Shambhala USA
Privacy Policy

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Translate »